22. února 2017


Vynikající dětské piškoty ( i bezlepkové)
 
 

Suroviny:
3 vajíčka 
90g cukru
100g polohrubé mouky ( x bezlepková mouka + 1/2lž.xantanové gumy)

 
Ze tří bílků vyšleháme pevný sníh a zamícháme do něj 30g cukru. Ve vedlejší míse vyšleháme 3 žloutky s 60g cukru do pěny. Sníh lehce vmícháme ke žloutkům a přidáme mouku.
Pytlíkem děláme na pečící papír či fólii stejně velké piškoty. Pečeme v mírně rozehřáté troubě do zlatova ( 160°C).
 
V bezlepkové variantě upečeme spíš takové sušenky, ale chuťově k nerozeznání od klasické piškoty.
 
Pro bezlepkovou variantu se mi osvědčilo dávat těsto péct v silikonové formě. Piškotka je pak vyšší a nadýchaná. 
 
 
 

Z těsta lze upéct i piškotové buchtičky (muffinky) a jsou vynikající místo klasických kynutých buchtiček se šodó.


 
Prodávají se i speciální silikonové formy na piškoty.

 Na bezlepkové používám hlubší formu. 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat