Vynikající dětské piškoty ( i bezlepkové)
Suroviny:
3 vajíčka
90g cukru
100g polohrubé mouky ( x bezlepková mouka +
1/2lž.xantanové gumy)
Ze
tří bílků vyšleháme pevný sníh a zamícháme do něj 30g cukru. Ve vedlejší míse
vyšleháme 3 žloutky s 60g cukru do pěny. Sníh lehce vmícháme ke žloutkům a přidáme
mouku.
Pytlíkem
děláme na pečící papír či fólii stejně velké piškoty. Pečeme v mírně rozehřáté
troubě do zlatova ( 160°C).
V bezlepkové variantě upečeme spíš takové sušenky, ale chuťově k nerozeznání od klasické piškoty.
Pro
bezlepkovou variantu se mi osvědčilo dávat těsto péct v silikonové formě.
Piškotka je pak vyšší a nadýchaná.
Z těsta lze upéct i piškotové buchtičky (muffinky) a jsou vynikající místo klasických kynutých buchtiček se šodó.
Na bezlepkové používám hlubší formu.
Žádné komentáře:
Okomentovat